Äntligen hemma

Aosta/Gosa har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Aosta/Gosa:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Aosta/Gosa!


Hund

Bild saknas

Aosta/Gosa

  • Kön: Tik
  • Född: 201201
  • Ras: Blandras ?
  • Mankhöjd: cm
  • Vikt: kg
  • Ursprung:
  • Hundhem: Italien

Beskrivning

Gosa söker nytt hem.

Precis som hennes namn så är Gosa otroligt mysig och älskar att gosa!

Fungerar jättebra med lite äldre barn eller barn som inte blir rädd när hon skäller, vilket hon gör lite då och då.

Gosa är en hund som nog föredrar att vara en ensamhund.

Hon älskar att vara ute mycket och få springa av sig, men är osäker och nervös av sig så hon kan uppfattas som kaxig mot andra hundar.

Trivs bättre när hon är den enda hunden i huset och ÄLSKAR att bada!

Gosa är som sagt lite nervös av sig så hon har lite svårt för förflyttningar och resor. Hon föredrar även att ha sin egna lilla hörna dit hon kan gå om det kommer gäster. Däremot när hon känner sig trygg, är hon den mysigaste och roligaste hund som finns!

Tidigare information om Gosa.

Uppdatering 121229:

Hej.

Här kommer några bilder på Gosa och hennes två bästa kompisar, schäfern Scirocco och podencon Gina som vi också adopterade från hundrondellen 2006. Alla tre går jättebra ihop och leker bra ihop. Än är Gosa lite rädd för våra hästar, men det kommer med träning varje dag. Som jourhemmet sa så är hon helt galen i pannkakor, men våra mandariner verkar inte goda nog;) Men hon är otroligt mysig, kan ligga i soffan och mysa i famnen i många timmar! Jättemysigt!

Tack för en underbar hund,

Bea och Anders

Jourhemsuppdatering 121111:

För att se en film på Gosa, klicka här

För att se en till film på Gosa, klicka här

Jourhemsuppdatering 121029:

I Fredags är det nu exakt 1 månad sedan underbara Gosa anlände med flyget till Sverige och fick följa med hem till oss.Hennes utveckling har verkligen gått framåt, från att vara en liten försiktig tjej till en nyfiken lekfull och otroligt mysig tjej.I nu läget är hon helt rumsren, det var första veckan bara som det kunde ske någon olycka. Det är ju helt förståeligt efter den resan och omställning i livet som det innebar att både byta land och få bo hos helt främmande människor.

Inne är det lugnt, tryggt och fridfullt, man kan dock få höra ett skall i från henne då och då om man hör någon hund skälla utanför.Mat är något man tycker mycket om, då min egen hund är glad i mandariner måste ju hon också få ner en och annan klyfta. Annars är favoriten pannkakor :)

Ute är det full fart men fortfarande kan bilar och cyklister göra så att hon stannar upp men blir inte lika orolig som innan, utan det är bara att traska på. Att springa runt benen är det nästan helt slut med om det inte händer för mycket i miljön runt omkring på samma gång. På stora ytor är det bara spring i benen, runt runt inget stop. I skogen på stigarna är det mer nos i marken för att se vilket djur det var som var här senast. I och med att hon har så mycket spring i benen kan det vara svårt att få ner hennes energi i koppel gång. Hon kan dra och springer lite i koppel men har inga problem att gå i det. Då hon inte väger så mycket 12,8 kg är det inget som känns i armarna. Ibland har jag sele på henne och det är inte heller några problem. Hon kommer när man ropar hennes nu varande namn "Gosa" och springer inte långt i från när hon är lös. En härlig tös!

Ännu har hon lite svårt för nya människor då hon ligger mest under bordet om vi får besök. Efter det att sällskapet har gått är det som om inget hade hänt, då är det hopp och bus igen. Att besöka bekanta är inga problem då är hon bara aningen försiktig och att barn plockar med henne rör henne inte så värst mycket i ryggen. Duschen tycker hon inte är så jätte roligt men det går an, efteråt så känns det ju så skönt. Höga ljud är hon mer nyfiken på vad det kan vara som låter tex. damsugaren, där man kan damsuga framför hennes tassar utan att hon flyttar på sig, och om man sätter på högtalaren på telefonen i samtal, mycket intressant :)

Hon är en mycket lekfull, glad, kärleksfull och nyfiken tjej som skulle passa i vilken familj som helst.

Hälsningar från Växjö

Jourhemsuppdatering 121001:

Här kommer en uppdatering på Aosta:

En söt liten ängel föll ner till Trädgårdsgatan i Växjö Onsdagen den 26/9. Efter en lång och tröttsam resa hittade hon en tillfällig plats här hos mig och min hund Maximus.

Vi är så tacksamma över att hon är här men hon längtar efter att få en permanent familj där hon kan känna evig trygghet.

Hon är en lugn och försiktig tjej och behöver tid för känna sig trygg i dig. Ju mer man håller på med henne ju mer vågar hon.

Har hon väl fått lära känna dig är hon hur go som helst. Tycker om att leka med dina händer men hon nafsar inte.

Vi tränar på att sitta och ligga som går jätte bra. Då blir det även bus, kel och många pussar.

Hon är lättlärd och hon följer gärna varje steg du tar :)

När hon känner trygghet är hon rumsren. Allt som är nytt är lite jobbigt, tex nya människor och nya platser. Jag har lämnat henne ensam några minuter per dag (inte en hel timme) och det har gått bra. Inga tecken på att hon har varit orolig.

Att klippa klor och hantera henne är inga problem. Att gå i koppel är nytt för henne så man får hålla henne på en sida så hon inte har möjlighet att springa runt benen på dig.

Ute kan bilar, cyklister och även människor (rörliga ting) vara lite läskigt. Typiskt valp-beteende då hon lägger sig ner. Ge henne någon sekund och sen går det bra att gå igen. Att få springa på stora ytor tycker hon är jätte roligt då är det full fart!!

Efter bilresan hem till Växjö från Arlanda tyckte hon inte om bilen alls. Men idag om vi åker någonstans hoppar hon mer än gärna in själv.Det går bara bättre och bättre för varje dag som går.

Mvh. Cecilia

Om Aosta innan hon kom till Sverige:

Aosta är en glad liten tjej som är lite blyg i början, sen är det full fart!


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas