Äntligen hemma

Bruselas/Troja har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Bruselas/Troja:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Bruselas/Troja!


Hund

Bild saknas

Bruselas/Troja

  • Kön: Tik
  • Född: 201006
  • Ras: Galgo ?
  • Mankhöjd: 62 cm
  • Vikt: 24 kg
  • Ursprung:
  • Hundhem: Alba

Beskrivning

Troja söker sitt nya hem

Troja är en väldigt behaglig hund.

Snäll, glad, lugn, gosig och social. Fungerar i alla miljöer, med vuxna som barn.

Hon fungerar med alla hundar hon har mött, som har varit av olika kön och i varierande ålder.

Hon fungerar med katter och reagerar inte det minsta på vilt.

Troja är väldigt enkel att ha att göra med. Hon är lyhörd och med en bra grundlydnad.

Hon har inga problem med att vara ensam hemma, och hon går bra i koppel. Reagerar inte vid hundmöten.

Hon älskar att springa och det är just springa-race-lekar som gäller med andra hundar.

Hon tycker väldigt mycket om soffans varma, mjuka hörn med kuddar och filtar. Där bäddar hon gärna ner sig för att sova.

Uppdatering från jourhemmet 120616:

-Vilket rejs det har varit idag.

Vi åkte ut till en liten jättefin camping vid havet, där finns en badplats som ännu inte har några badande. Släppte Albali först sen Bruselas. Vilken jakt, sanden sprutade, in på skogstigen och tillbaka varv på varv. Bruselas flåsade för första gången efter ett rejs. Härligt att se!

Hon har gått ner lite i vikt, var en liten aning för rund för min smak då det gäller en vinthund, men nu är hon i alla fall i mitt tycke jättefin.

Sen har det förstås hjälp till att vi varit i Hälsingland snart två veckor och hon har fått springa av sig nästan varje dag. Vi har ju så fina omgivningar här.

Hon har fattat tycke för min granne en lugn och trygg äldre man, med världens snällaste tax, kanske har hon bra erfarenhet av män.

Snart bär det av till Stockholm igen och då ska hon få rasa i hundgården om det är torrt väder.

Anita Nordkvist

Uppdatering från jourhemmet 120610:

Hej!

Fortsatt info om Bruselas utveckling hos mig.

Nu har Bruselas varit hos mig drygt en vecka. Hon gör framsteg varje dag. Nu lystrar hon till sitt namn, kommer för det mesta då man ropar på henne. Är väldigt lyhörd för tillsägningar, säger man nej så vet hon vad det betyder. Hon vet att man måste torka tassarna innan man får komma in. Är vänlig mot människor vi möter, går glatt fram och viftar på svansen.

Alla tycker hon är en väldigt lugn och jättetrevlig hund. Går bra i koppel. Absolut rumsren och har inte brått komma ut på morgnarna. Ge henne kärlek och du vinner hennes hjärta.

Mvh

Anita Nordkvist

Uppdatering från jourhemmet 120607:

Efter lång väntan på Arlanda kom så hundarna från Malaga.

Bruselas var trots den långa resan, omställningen, larmet på flygplatsen ganska lugn.

Jag märkte att hon inte var koppelvan men hon följde ändå med på en kort promenad. Vi gick till min bil och jag tog ut Albali, min greyhoundtik. Tillsammans gick vi några varv innan vi gick tillbaka till bilen. Inga som helst problem för Bruselas, hon hoppade efter tillsägelse in. Där låg min kinesiska nakentik och väntade. Bilresan...inga som helst problem.

Jag hade för säkerhets skull tagit bort alla mattor i lägenheten om hon skulle kissa inne, vilket ju inte hade varit så förvånansvärt med allt nytt. Men hon har inte kissat en enda gång inne. Så alla mattor är på plats igen. Vilken duktig hund!

Våra första längre promenader gick bra, Bruselas var helt koncentrerad på omgivningen och snodde lite hit och dit, men det var jag beredd på. Varje dag har hon gjort framsteg, går nu oftast bra i koppel.

Vi var hemma i Stockholm några dagar sen for vi till Hälsingland. Hon fann sig lugnt i det också. Nu har vi varit här några dagar och Brusela har anpassat sig otroligt snabbt till våra promenad och matrutiner.

Min granne är helt förundrad hur snäll och lugn hon är trots allt hon varit med om.

Hur är då Brusela... Hon har ett starkt psyke, är lugn och jättesnäll, går med alla hundar vi mött, hälsar gärna på nya människor. Älskar kel och mys i soffan. Vill gärna vara där jag är, men klarar sig också jättebra i soffan eller hundbädden. Ligger i bilen med mina andra hundar utan att göra något bus då jag uträttar ärenden. Hon är en typisk vinthund med alla deras fördelar.

Tidigare information om bruselas:

Vackra Bruselas blev övergiven vid en veterinärklink i Madrid. Hon fick stanna hos veterinären i några veckor innan hon kom till Alba och hon är helt underbar, lugn och tillgiven.

Hon fungerar bra med katter och gillar alla människor. Hon tycker även att leka med andra hundar. Hon är en väldigt lugn och genomsnäll galgo


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas