Äntligen hemma

Benji har fått en ny familj. Tack vare detta har han fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar honom. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Benji:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Benji!


Hund

Bild saknas

Benji

  • Kön: Hane
  • Född: 03/2015
  • Ras: Podengomix ?
  • Mankhöjd: 45 cm
  • Vikt: 12 kg
  • Ursprung: Hittad i skogen
  • Hundhem: Malaga

Beskrivning

Benji är en glad och sprallig men mycket försiktig liten kille som tyvärr inte haft det så lätt i livet. Han hittades i skogen i Spanien i väldigt dåligt skick, vad som hänt honom tidigare vet vi inte.

Han har bott i jourhem i Sverige sedan i våras och har växt otroligt mycket på den tiden! Han har så mycket livsglädje och bus i sig! På promenaderna leker han gärna med kottar och pinnar han hittar efter vägen eller så spanar han på alla fåglar som flyger omkring. Benji gå fint i koppel och är inga problem att ha med sig t.ex. på stan.

Inomhus är han lugn och ligger helst i soffan och myser eller så leker han med sina leksaker, han är försiktig och har inte tuggat sönder någon leksak.

Men som sagt har han inte alltid haft det så lätt, och det har tyvärr satt sina spår. Han är väldigt försiktig runt människor och gillar inte kroppskontakt. Man får gärna klia på honom med en hand eller två men är väldigt rädd för att man ska ta fast honom. Det blir såklart bättre desto tryggare han blir men det kommer att ta tid innan han blir en sådan hund som gillar att sitta i knät eller ligga tätt i soffan tillsammans.

Andra hundar älskar han, och han går ihop med allt och alla! Han bor även med katter nu och det fungerar utan problem.

Benji vill komma till någon med tidigare hundvana, gärna av osäkra hundar. Tror även han skulle må bra av att ha en hundkompis som han kan känna sig trygg med. Han är en aktiv hund med en hel del spring i benen, han älskar att cykla eller att gå ner på stranden och skutta runt i sanden!


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas