Äntligen hemma

Diva har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Diva:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Diva!


Hund

Bild saknas

Diva

  • Kön: Tik
  • Född: 20110920
  • Ras: Dvärgspets/Klienspietz ?
  • Mankhöjd: ? cm
  • Vikt: ? kg
  • Ursprung: Omplaceras
  • Hundhem: Malaga

Beskrivning

Diva söker nytt hem

Hon fyller 6 år den 20/9, är en Pomeranian tik. Och blind, hon saknar ögon.

Inga kända sjukdomar. Kan vara ensam upp till 4 timmar om tvunget, 3 är absolut inga problem.

Hon har varit tillsammans på promenad med andra hundar och det fungerar men i stora ljudliga miljöer, även små, blir hon osäker och skäller mycket. Hon skäller inte när vi inte är hemma.

Har den mest fantastiskt mjuka päls man kan tänka och lättskött :) får tovor ibland runt öronen men det går att undvika.

Hon kan gå i koppel men inte helt lätt, behöver lära sig. Lyssnar lite godtyckligt på "kom", "häråt" fungerar bättre för då behöver hon bara byta riktning. Hon är van från tidigare att få vara ute i trädgård tror jag för rätt som det är så lägger hon sig ner och tar en paus. Detta är nog också anledningen till att hon inte går i koppel så bra. Lättast är att hon går lös men hon reagerar och skäller ibland när det kommer hundar.

Hon skäller mest för syns skull för de gånger hon har fått gå och hälsa på den andra hunden så blir hon bara glad.

Hon älskar att leka med sin "boll" som just nu är en sko :) eller dragkamp. Hon kommer och lägger skon framför mig om jag säger "kan matte få bollen". Vill hon inte leka längre så kommer hon inte.

Hon lyssnar till sitt och "kan du dansa"

Hon tillåter inte tandborstning och kloklippning hemma ännu. Klipper klorna i en djuraffär.

Sover hela nätterna om det inte händer något speciellt utomhus, i trapphuset eller i nån lägenhet bredvid. Har sin egen filt och ligger antingen på den eller på golvet när hon sover, men protesterar inte om hon får ligga i sängen :)

Det är hemskt tråkigt att behöva utsätta Diva för ytterligare en flytt

Tidigare info om Diva

Diva har bott tillsammans med Alejo (finns också på sidan för omplacering) Som kom hit via ADA, en förening som innan dom avvecklade sin verksamhet hade gott sammarbete med Hundrondellen.

Diva är en svenskfödd glad och snäll tjej som söker sitt nya hem.

Diva är även hon liksom Alejo barnkär och vill vara med och umgår.

Diva är blind, hon kan dock i nuläget gå lös på kända vägar och kommer på inkallning.


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas