Äntligen hemma

Elva har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Elva:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Elva!


Hund

Bild saknas

Elva

  • Kön: Tik
  • Född: 20161102
  • Ras: Galgomix ?
  • Mankhöjd: 50 cm
  • Vikt: ? kg
  • Ursprung: Räddad
  • Hundhem: FBM
  • Valp

Beskrivning

Jourhemsuppdatering 20170806

Elva kom till oss 25 juli, orädd och mycket positiv och det har hon varit från dag ett.

Hon flöt in i vår flock och verkade känna sig hemma Bl a hoppade hon upp i soffan direkt, något jourhundarna inte brukar våga göra de första dagarna av respekt för våra hundars revir.

Men Elva tog för sig och det gr hon gärna i fler situationer, t ex om det ligger mat eller en brödbit på bordet.

Det här är en hungrig tjej och hon försakar inte en matbit, så lite hyfs behöver hon få lära sig. Men hon är en mycket oförarglig, ung, nyfiken och oförstörd hund. I koppel går hon fint och drar inget.

Katten vår bryr hon sig inte om. När det kommer främmande människor och hundar på besök reagerar hon inte heller negativt, inte ens när vår 7-åriga yviga dotterson var här. Det verkar inte som om hon har svårigheter för något som vi provat på men det kan förstås finnas vissa situationer i hennes liv som lämnat svåra minnen.

Skulle det dyka upp något sådant så är Elva en hund man tryggt kan föra vidare, hon litar på en och med tålamod och lite godis som hjälp borde det inte vara några problem. Men hon var så pass ung när hon kom till sheltret så livet har kanske inte varit alltför tufft mot henne, för hon visar ingen rädsla åtminstone.

Tidigare information om Elva

Elva är en mysig tik, trevlig och tillgänglig.

Hon är snäll och en rar hund. Hon tar kontakt och visar tillgivenhet. Elva är en vacker tjej. Hon är så nätt och fin och känns liten, nästa som en stor whippet. Det här är, som man brukar uttrycka det, en älsklig hund. Hon visar en mjuk och tilldragande personlighet.

Elva har väldigt fina tänder. Man får kika på dem utan problem samt känna och klämma på tassar och öron utan tecken på rädsla hos henne.

Elva har ärr i ansiktet på båda sidor samt några småärr på baken.

Se foton längst ner.


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas