Äntligen hemma

Lovisa har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Lovisa:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Lovisa!


Hund

Bild saknas

Lovisa

  • Kön: Tik
  • Född: 20160101
  • Ras: Blandras ?
  • Mankhöjd: ? cm
  • Vikt: ? kg
  • Ursprung: Räddad från gatan
  • Hundhem: Portugal

Beskrivning

Lovisa söker sitt egna hem och nedan följer hennes historia

Familjen var ute på utflykt en dag efter skolan, vi åkte bil och lät lite slumpen styra oss. Det blev mot Magoito, som ligger Nordväst om Lissabon vid kusten.

Vi åkte ut ur samhället Magoito och var på väg mot stranden som är mycket fin. Helt plötsligt i en korsning ser vi Lovisa stryka omkring en aning skygg. Området är lite mer landsbygd här och vi stannade till för att titta till henne.

Lovisa höll sig kvar kring oss, men vågade inte närma sig när mamma gick ut ur bilen. Efter ungefär en kvart åkte vi vidare mot stranden, besökte ett café och for sedan tillbaka samma väg. När vi kom till platsen ca 700 m från stranden såg vi Lovisa ligga hopkurad vid vägkanten i gräset. Vi svängde in igen, hoppade ut hela familjen och tog även ut vår hund Finn, en Beagle.

Vi gick en promenad och försökte få Lovisa att följa med. Hon höll sig på avstånd, men ville inte släppa oss. Då vi kom tillbaka till bilen fortsatte vi att locka, men Lovisa höll sig borta. Vi gav henne bröd som hon först inte ville äta, men till slut tog hon någon bit. Barnen sprang runt och Lovisa tyckte att de verkade roliga, så plötsligt började hon leka med barnen och springa runt. Detta gjorde att vi till slut vi kunde kalla henne till oss och få henne kopplad. Därefter gick vi ytterligare en promenad för att lätta upp det hela innan det bar iväg hem.

Lovisa tydde sig direkt till oss och var mycket tacksam att få kärlek och omvårdnad. När någon i familjen varit borta i fem minuter och återvänder blir Lovisa otroligt glad, man får uppmärksamhet så länge man vill, ibland på gränsen till för mycket glädje. Hon är väldigt snäll mot alla, men är lite avvaktande och misstänksam med nya människor. Lovisa är väldigt snäll med våra barn. Vår femåring kan vara ”väl på” med kramar, lyfta framben, pussa och gosa. Lovisa finner sig i allt utan missnöje och vi försöker istället uppfostra vår femåring J. Lovisa beskyddar heller inte sin matskål om vi behöver flytta på den sedan hon fått mat.

Hemma på dagarna är Lovisa lugn och vill helst ligga nära oss. Får hon sig korg framlagd så trivs hon där och stör inte när man äter. Då båda hundarna är tillsammans leker de flitigt. Lovisa gillar också att springa av sig, leka med bollar och andra leksaker.

Hon drar inte så mycket i kopplet, utan är vaksam vart husse eller matte är och anpassar tempo. Hon är en lyhörd hund och tycker man att hon kommer lite långt bort om hon är lös, så räcker det fint med att ropa till för att hon skall återkomma.

Det man behöver arbeta med är Lovisas sociala sida med både människor och hundar. Hon blir spänd då hundar närmar sig. Människor man träffar på promenader är hon inte lika spänd mot längre. Vi tror att hon har något med sig i bagaget från tiden innan vi fann henne, troligtvis med både människor och andra hundar. Men vi har sett att Lovisa är 100% mysig med oss vuxna, våra barn och vår hund. Vi tror därför inte detta kommer att bli ett problem när Lovisa fått stifta fler bekantskaper.

Lovisa ska inte bo med katt


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas