Äntligen hemma

Iluso har fått en ny familj. Tack vare detta har han fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar honom. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Iluso:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Iluso!


Hund

Bild saknas

Iluso

  • Kön: Hane
  • Född: 20130215
  • Ras: Blandras ?
  • Mankhöjd: 65 cm
  • Vikt: 29 kg
  • Ursprung: Infångad av polisen
  • Hundhem: Alba

Beskrivning

Jourhemsuppdatering 161220

Hej!

När vi först tog hem honom var allting väldigt nytt och också lite läskigt. Bilturen hem gick i och för sig superbra, han fann snabbt sin plats och var tyst och lugn hela bilvägen på 30 minuter. Men när vi kom hem och skulle gå upp för den lilla trappen som leder till ytterdörren blev det lite jobbigt. Även att gå ner den lite större trappan till min källarlägenhet var också lite otäckt. Väl inne gick han runt och verkade lite ängslig och vilsen. Men efter att ha provat att ligga på lite olika ställen på golvet verkade han nöja sig med att ligga framför ytterdörren. Han fick lite mat vilket han åt upp direkt, inte hetsade i sig maten, utan åt upp allting i normalt tempo. Vi gick ut med honom och han gick otroligt fint i koppel, brydde sig ingenting om andra personer eller djur - han fokuserade bara på alla nya lukter och vi lät det ta sin tid. Men efter att vi kom hem sista promenaden valde han att kissa inne, så efter det gick vi ut på en liten promenad igen.

Men efter den första dagen har det bara gått bättre - han började söka sig till oss för kärlek - och han upptäckte soffan han får ligga i. Åh, han älskar soffan! Om Iluso fick välja en sak att ta med sig på en öde ö skulle han definitivt välja soffan. Han har bara kissat och bajsat ute efter att han börjat känna sig mer trygg här. Han tittar efter - och hälsar om han får - lugnt men glatt på andra hundar och personer. Annars har han lätt för att bara passera om man säger det åt honom. Han lyssnar otroligt bra.

Inomhus är han väldigt lugn och tyst, och ligger gärna och sover om han får. På golvet ibland, men helst i soffan. Faktiskt så vaknade jag och min pojkvän en morgon med en sovande Iluso mellan oss - då har han alltså smygit upp till vår säng någon gång under natten och somnat där utan att vi märkt något. Han är en kille som verkligen älskar att mysa.

Vi valde även att besöka en hundpark då han anpassat sig så bra till oss, vilket gick jättebra. Vi hade först tänkt hålla oss till den lilla inhägnade parken bredvid den stora, men personerna och hundarna i den stora inhägnaden välkomnade oss med öppna armar. Jag förklarade att jag är jourhem åt Iluso och att jag aldrig släppt honom lös med andra hundar, men de förklarade att deras hundar också är adopterade hundar och så fick de hälsa på varandra. Det gick bra, Iluso var lite osäker men efter att vi släppte honom lös med de andra hundarna släppte det snabbt och hundarna blev snart bästa vänner. Iluso höll dock bra koll på oss och sprang då och då fram till oss för lite kärlek innan han skuttade vidare till lekkamraterna igen.

Han åker bra på buss, och får fort många beundrare. Har inte hört honom skälla en enda gång under de dagarna jag haft honom - faktiskt har jag inte hört ett enda ljud från honom. Han är en mycket fin, väluppfostrad och kärleksfull hund.

Jag och Iluso har på mycket kort tid skapat ett väldigt fint band till varandra - vilket personer i min omgivning(främmande som ofrämmande) kommenterar. Mot främmande personer är han lite reserverad - men absolut inte aggressiv. Så länge man tar det lugnt och stillsamt vill han gärna sammarbeta och vara alla till lags. Han är en så fin hund och jag är så glad att han fått en andra chans i livet, han förtjänar verkligen det bästa av bästa. Han är en fin kille med hjärtat på rätt plats.

Tidigare info om Iluso från hundhemmet

Iluso kom till hundhemmet efter polisen fångat in honom när han sprungit lös och tillsynes herrelös.

Han var då otroligt rädd och avstängd, men volontärerna har jobbat med detta och han har gjort stora framsteg.

Från att första gången vi träffat honom bara följt med, till att nu sist ta eget initiativ att hälsa och interagera.

Dock märks det att han inte alls mår bra på hundhemmet då han har magrat ur och dem inte kommer längre med träningen, vi är därför måna om att han får komma till någon som har tid att hjälpa honom hitta lyckan.

Han behöver komma ifrån stressen på hundhemmet och få landa.

Ute på promenad är han glad och lever upp, går bra i koppel och hälsar glatt på både främlingar och andra hundar.


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas