Äntligen hemma

Eva/Lyra har fått en ny familj. Tack vare detta har hon fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar henne. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Eva/Lyra:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Eva/Lyra!


Hund

Bild saknas

Eva/Lyra

  • Kön: Tik
  • Född: 20140713
  • Ras: Podenco-Schäfer mix ?
  • Mankhöjd: 58 cm
  • Vikt: 20 kg
  • Ursprung: Från hundgården
  • Hundhem: Malaga

Beskrivning

Uppdatering april 2018

Hej. Här kommer uppdateringen angående Lyra.

Lyra är en sprallig hund som gärna vill vara med när och där det händer. Är man i köket vill hon gärna vara med och provsmaka på alla delikatesserna. En knäckemacka, frysta köttbullar eller varför inte ett äppelskrutt. Det är riktigt mumsigt tycker Lyra.

Hon följer gärna med på en biltur, eller varför inte buss eller tåg. Inga problem. Problemet kan vara om någon ut familjen kliver ur bilen. Då kan hon bli ledsen och gnälla/gny. När hon har lärt känna sin nya familj och vet att dom kommer tillbaka är det inte längre några ledsna miner.

Hon tycker därför inte om att vara hemma ensam utan ljud. Jag har alltid lämnar radion på dom gånger hon fått vara ensam och det har gått bra.

När jag hämtade hem Lyra i mitten av januari i år var hon väldigt stressad och hade separationsångest. Hon följde efter mig vart jag än gick. Hon hade då bott i ett hem med små barn, och varit ensammen en hel del. Hon hade inte fått den uppmärksamheten hon behöver för att må bra

Hon har dock aldrig bitit sönder något av mina saker. Däremot i sitt tidigare hem. Efter ca en vecka började hon lugna sig och kunde ligga på golvet eller i sängen och till och med leka själv.

Lyra behöver en trygg, stabil och lugn famil utan små barn..En familj som gärna är aktiv och vill träna så som Nose Work och Agillity, till exempel. Långa promenader, gärna i skogen, är något som verkligen uppskattas.

Just nu tränar vi inkallning och att få vara lös. Och så länge det inte finns störande moment (just nu) så går det bra. Vi ska strax ta det till nästa nivå och lägga in dessa störande moment.

Något mer som vi tränar på är hundmöten. Då hon morrar, skäller och ska fram till den andra./p>

Är vi hundrastgård däremot så funkar hundmöten hur bra som helst.

Även miljöer med mycket folk kan vara stressande för henne. Men så länge man är lugn runt henne så går det till största delen hur bra som helst.

Hon kan vara reserverad inför nya människor till en början och har svårt för påflugna personer. Tar man det lugnt och låter henne ta det i hennes egen takt så går det bra.

Lyra är en lättlärd tjej som kan de grundläggande så som sitt, ligg och tass. (Ibland även krypa)

Jag har inte hunnit träna koppelträning så mycket som jag önskat, så hon drar rätt mycket när man går promenad. Men vi övar på.

Hon är väldigt nyfiken, framåt och allert. Vilket jag tycker är hennes tre absolut starkaste sidor.

Mvh Jenny och Lyra

Lyra söker nytt hem.

Lyra är en glad och pigg tjej. Med mycket lek och bus i sig.

Hon blir lite osäker i hundmöten och i stora ljudliga miljöer. Men jag tror detta kan tränas bort.

I övrigt är hon en väldigt trogen familjemedlem som vi tror skulle bäst passa som ensamhund eller ihop med en lugn stabil flock/kompis

Något hon älskar är att bli klappad och kliad på magen. Att få busa och mysa tycker Lyra att man ska göra varje dag. Kryper gärna upp i famnen och vill vara med när det händer.

Lyra är inte så van att vara ensam då det i princip alltid har varit någon hemma men det har inte varit några problem dom gånger hon varit ensam.

Hon tycker om att bära på leksaker såväl hennes som barnens, men hon biter aldrig hål på dom.

Vi tror att spårning, agility och kanske rallylydnad skulle passa Lyra då hon gillar att leta och söka.

Mvh Jenny Strandberg och Angelica Jonsson

Tidigare info om Lyra

Eva är en lycklig tjej som söker närhet och uppmärksamhet.

Hon älskar barn och människor samt andra hundar.

I koppel går hon bra och gärna på promenad.


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas