Äntligen hemma

Leonard har fått en ny familj. Tack vare detta har han fått en ny chans till att få leva ett liv bland människor som bryr sig om och älskar honom. Vi på HundRondellen vill från botten av våra hjärtan tacka Leonard:s nya familj för denna livsräddande insats och hoppas ni kommer få många roliga och gosiga stunder tillsammans. Välkommen hem Leonard!


Hund

Bild saknas

Leonard

  • Kön: Hane
  • Född: 20150202
  • Ras: Blandras ?
  • Mankhöjd: 50 cm
  • Vikt: 17 kg
  • Ursprung: Från hundgården
  • Hundhem: Malaga

Beskrivning

Leonard är lugn och tillgiven.

Myser lika gärna som han leker.

Han är inte van att gå i koppel, men det tränas på och det går bättre för var dag.

När jag träffade Leonard första gången blev jag direkt förtjust i honom, han var så mjuk och kontaktsökande. Jag kastade boll,kelade och gick igenom hela hunden och han fann sig i allt. jag kände verkligen att han var helt perfekt.

Andra gången jag var ner till Spanien och träffade honom hade jag redan honom som favorit, jag har dessutom rekommenderat honom till flera som letar hund. Han var lika go och glad denna gången.

Tredje gången jag var ner började jag tänka på att han inte reagerade som dom andra hundarna, han skällde inte och levde rövare i buren om någon började bråka osv..Det är ju väldigt positivt men samtidigt lite udda att han kunde hålla sig så lugn jämt..Jag började då ana att han kanske inte hör så bra:-)) Och han är nu testad och han hör inte. Möjligen höga visselljud men det är allt.

Jag hoppas dock verkligen att någon ändå faller för honom för han är en helt ljuvlig hund. Jag har bett en av våra andra hundägare som redan adopterat en döv hund skriva och berätta lite om henne upplevelse så att man kan få ett hum om hur det kan vara. Jag minns när Maria och jag pratade i början och hon sade"Malin, det är SÅ PERFEKT att bo i lägenhet med en döv hund, han skäller ju aldrig! Inte ens när posten kommer haha" Ja, det gäller att se det positiva!

Här kommer Marias berättelse:

Gibson fungerade klockrent hos oss redan från dag 1. Familjens 2 tikar har varit ett bra stöd för honom. Genom att läsa av dem kan han följa med vad som händer. Han snappar upp minsta ändring i stämningsläge hos mina 2 tikar. Om han ligger och sover när jag kommer hem, är det ofta någon av tikarna som går fram till honom och nuddar med nosen på honom så han vaknar.

Jag har alltid använt mig väldigt mycket av kroppsspråk i kommunikationen med alla hundar jag varit i kontakt med. När Gibson kom fick jag fundera lite över hur jag kunde göra för att kroppsspråket skulle kunna bli ännu tydligare så att Gibson skulle förstå mig utan förstärkning med ord. Jag tänkte att det absolut viktigaste i kommunikationen med en döv hund borde ju vara ögonkontakten. Så jag började direkt med kontaktövningar. Så fort Gibson ens tittade åt mitt håll, fick han godis. Detta resulterade snart i att han sökte min kontakt, både med blicken och nosen. Och jag matade på med godis. Jag belönade när han gjorde rätt. Men lät honom även få veta när jag tyckte han gjorde fel. Jag hittade på olika tecken som jag använde istället för ordkommandon, och förstärkte med ögonkontakt och kroppsspråk. Eftersom jag inte riktigt hade någon plan i början, vart det så att de flesta tecknen vart lite snarlika. Men Gibson har trots det aldrig missuppfattat tecknen. Han ser de små olikheterna i tecknen och läser av mitt kroppsspråk.

Samspelet med människor och hundar i hans omgivning är det som gör honom så otroligt fantastisk. Han söker ständigt ögonkontakt och väntar på vägledning. Han läser av och lyder minsta vink. Han är otroligt bra på inkallning, släpper allt han håller på med och kommer som ett skott. Trots att han inte hör, kan han läsa av andra hundar hur lätt som helst. Han har slipat på sina kunskaper och blivit bättre med tiden. Gibson fungerar jättebra med alla sorters hundar. Han känner in vad den andra hunden utstrålar och anpassar sig efter det. Han ställer aldrig till med bråk. Om någon annan hund vill bråka, låter han sig inte provoceras.

Jag upplever att kommunikationen med en döv hund många gånger kan vara enklare än med en hörande hund. En döv hund är ofta mer fokuserad på sin förare, mer fokuserad på ändringar i stämningsläge, ger mer ögonkontakt och blir inte störd av ljud. En tydlig struktur är viktigt för en döv hund. Det är viktigt för att hunden ska veta vad som förväntas av honom i alla situationer.


Bilder

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas

Bild saknas